Haberler
Resim Konu
DENİZ YILDIZI DERNEĞİ EVİ YANAN MEHMET KARSLIYA SAHİP ÇIKTI25 Mart Cuma günü yangınla yılların birikimini kaybeden aileye Deniz Yıldızı Derneği sahip çıktı.
BAHTİYAR BEKDEMİR TEDAVİSİ İÇİN İSTANBULA YOLCU EDİLDİTükürük bezleri çalışmadığı için rahat nefes almakta güçlük çeken Bahtiyar Bekdemir İstanbula yolcu edildi.
AYAĞI KESİLECEK AHMET AMCAYA GELEN YARDIMLAR TESLİM EDİLDİ Ayağını kestirmek için hastaneye gitmeye yol parası olmayan Ahmet amca için gelen yardımlar kendisine ulaştırıldı.
TEK İSTEĞİ RAHAT BİR NEFES ALMAK Deniz Yıldızı Derneğinin bu seferki durağı milyonda bir görülen bir hastalık.
YAĞLIDERE AKKÖYDEKİ AİLE ÇOK ZOR DURUMDAİlçe ve köylerimizdeki yoksul insanlarımıza ziyaretlerini sürdüren Deniz Yıldızı Derneği bu sefer de Yağlıdere İlçemizin Akköyünde yaşayan Yaşar Yıldız’a ulaştı.
Denizyıldızı Derneği Gönüllüleri Kahvaltıda Buluştu. Denizyıldızı Derneğinin düzenlediği sabah kahvaltısında Giresunlu yardımsever iş adamları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu sosyal tesislerinde bir araya geldiler.
YAŞLILARIMIZIN AYLIK İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ Deniz Yıldızı Derneği, kimsesiz ve yaşlılarımızı üç gün içinde ziyaretlerini tamamlayarak gıda ihtiyaçlarını kendilerine ulaştırdılar.
AYAĞI KESİLECEK AMA HASTANEYE GİTMEYE YOL PARASI YOK İl merkezi, ilçe ve köylerdeki yardım faaliyetlerini sürdüren Deniz Yıldızı Derneği hafta sonu Giresun merkez, Keşap ve Espiye İçlerinde yaptığı incelemelerden sonra yine çok zor bir ailenin daha yorgun yüreklerine su serpti.
BULANCAK - AKÇAL KÖYÜNDE EVİ YANAN AİLEYE GELEN YARDIMLAR TESLİM EDİLDİBulancak İlçesi Akçal Köyünde yanan ev ile ilgili gelen yardımlar aileye teslim edildi. Elektrik kontağından çıkan yangın sonucu her şeyini kaybeden Durmuş Akçal ve ailesine yardımsever insanlarımız sahip çıkarak biraz olsun yüreklerine su serptiler. 2 Aralık 2010 tarihinde Deniz Yıldızı programına katılarak yardımlarını bildiren izleyenler, yardımlarını derneğe ulaştırdılar. Gelen yardımları; yanan evin yanına yapılan ve yeni evin tamamlanmasından sonra 13.01.2011 Perşembe günü Dernek başkan yardımcısı Cumhur Karahasan nezaretinde 1 adet Yatak odası (Sezgin Karahasan)-1 adet oturma gurubu(Zeki Yılmaz Samsun )- 2 adet halı(Halil Kütük)- 1 adet uyku seti( Yumoş yatakları Samsun)- 1 adet Televizyon(Temel Özçelik Samsun) - 1 adet 4lü ocak(Çelikel ticaret Samsun) - 1 adet yemek masası- 4 adet sandalye - 3 adet tül ve güneşlik - 1 adet Buzdolabı (Hacı Kaya ) - 1 adet çift kişilik yatak - 3 adet tek kişilik yatak - 1 adet Televizyon Sehpası(Metin Uzun ) - 1 adet tüp ve detantörü -6 adet ayakkabı-6 koli giysi ailenin büyük oğlu Durmuş Akçal'a teslim edildi.
DENİZ YILDIZININ YARDIM ELİ İSTANBUL - KÜÇÜKKÖY – KAZIM KARABEKİR MAHALLESİNDE İstanbul Küçükköy – Kazım Karabekir Mahallesinde Çevresinden topladığı karton ve plastikleri satarak yaşamaya çalışan aileyi Deniz Yıldızı Derneği ziyaret ederek acılarını paylaşmaya çalıştı. Dört çocuk, anne ve babaanne ile 6 kişilik aileyi dernek yöneticileri, İhsan Yüksel, Halil Kütük, Giresun Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Abdullah Akgün, dernek yönetiminden Aydın Kömürcü ve eşi birlikte yaptığı ziyarette evin annesinin bir kez kalp krizi geçirdiği, kalbi pil ile yaşadığı, tansiyon hastası olduğu, 14 yaşındaki büyük oğlunun astım ve sara hastası olduğu, 8 yaşındaki oğlunun şeker hastası ve bronşit olduğu, 2 yaşındaki oğlunun da lösemi olduğunu, evde kalan 85 yaşındaki babaannenin ise ruh sağlığının düzensiz olduğunu, tüm bu sağlık sorunlarına karşın annenin çocukların bakımını sağlayabilmek için küçük bebeğini sırtına alarak çevreden topladığı kağıt ve plastiklerden elde ettiği ile evinin kirası ve çocuklarının sağlık giderlerini karşılamaya çalıştığını gördüler.
GÜLÜŞAN TEYZENİN YENİ EVİNİN TEMELİ ATILDIOtuz yıldır barakada yaşayan Gülüşan Teyzeye yeni yapılacak olan evinin inşaat malzemeleri getirilerek yeni evin yapımına başlandı. Dereli İlçemizin Yüce Köyünde 30 yıldır baraka gibi bir evde yalnız yaşamaya çalışan Gülüşan Teyze için yardımseverlerin desteğiyle birlikte gelen inşaat malzemeleriyle yeni evin temeli atıldı.
ORDU İLİ - GÜLYALI İLÇESİ YANGI ve 8 KİŞİLİK AİLE ÇADIRDA Elektrik kontağından çıkan yangınla birlikte yetmiş yıllık acı-tatlı hatıralar kül oldu. Gülyalı İlçesinin Mustafalı Köyünde 8 kişilik ailesiyle birlikte yaşamaya çalışırken 14 Eylül 2010 günü elektrik kontağından çıkan yangınla evde bulunan eşyalarıyla birlikte her şeyini kaybetti. Can kaybının olmaması ailenin tek tesellisi oldu.
DENİZ YILDIZININ BU YIL EĞİTİM KATKISI TAMDERE İKİSU İLKÖĞRETİM OKULUNADeniz Yıldızı Derneğinin geleneksel hale getirdiği her yıl bir ilköğretim okuluna eğitim katkısını bu yıl da toplam 45 koli okul ders araç gereçleri ve 5 doktor ile gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin eğitim ve sağlık süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla eğitime katkı faaliyetlerini sürdüren Deniz Yıldızı Derneği bu öğretim yılında da 96 mevcutlu Dereli İlçemizin Tamdere İkisu İlköğretim Okuluna KBB, göz, diş ve acil doktorları ve toplam 5 doktorla birlikte öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmelerine katkı sağlamak amacıyla okuldaki tüm öğrencilerin mont, ayakkabı, diş fırçası ve macunları, ders ve kaynak kitapları, harita, ve ders araç-gereçleri karşıladı.
KANSERLİ BABA - KIZIN GELEN YARDIMLARI KENDİLERİNE İLETİLDİ4 Kasım 2010 Perşembe günü ekranlardan izlenerek herkesi üzüntüye boğan kanserli baba ile kızı için Deniz Yıldızı Derneğine gelen nakdi yardımlar 29.11.2010 Pazartesi günü dernek yönetimi tarafından aileye iletildi.
DENİZ YILDIZININ ÇAYI 18 ARALIKTADeniz Yıldızı Derneğinin ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik her yıl geleneksel yönelik olarak düzenlediği çay bu yıl 18 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 19.00’da Hüseyin Restaurant’ta yapılacak.
YAŞAM BOYU ÇEKTİĞİ ÇİLELER 2010 yılında hiç yaşanmayacak koşullarda yaşamaya çalışan bir aileyi daha Deniz Yıldızı Derneği bularak ziyaret etti. Dört çocuğunu evlendirdikten sonra, İki yıl önce de eşini kaybeden Dereli İlçemizin Yüce Köyünde Gülüşan Temel’in bir de yokluk ve yoksulluk hiç yakasını bırakmamış.
YANGIN KÜL ETTİ!..Elektrik kontağından çıkan yangınla evini ve her şeyini kaybeden Zeki Avşar ve ailesini; köylüler sahip çıkarak geçici olarak mereğe yerleştiriyorlar. Avşar ailesine yeni bir hayat verebilmek için desteğinize ihtiyaç var.
SEL EV, BAHÇE, TARLA ve HER ŞEYİNİ ALDI!Dereli İlçesi Eğri Anbar Köyün de Aralık 2009 ‘da sabah saat yedi buçuk gibi meydana gelen sel felaketi ev, bahçe, tarla ve her şeyini aldı. 6 kişilik ailenin seli erken fark etmesi can kaybını engelledi. Her şeyini sele veren ailenin yaraları Deniz Yıldızı Derneği tarafından az da olsa sarılmaya çalışıldı.
YARDIMLARINIZ UMUTLARI OLSUNGözlerinden kanser olan 5 yaşındaki minik Rüya; bir yandan kanser ile mücadele ederken diğer yandan da annesiyle birlikte yoklukla mücadele etmeye çalışıyor.
YETİM GENCİMİZİN DÜĞÜNÜ DENİZ YILDIZINDANBöyle muhtara can kurban!... Dereli İlçemizin Yıldız köyünde anne ve babası olmayan Serkan Birinci adlı gencimize Yıldız Köyü muhtarı Ferhat Karademir sahip çıkarak gencimizi Deniz Yıldızı ile birlikte düğününü yaptı. Düğünün tüm ihtiyaçları Deniz Yıldızı ve muhtar ile birlikte karşılandıktan sonra 11 Aralık 2009 Cuma günü Yıldız Köyünde Deniz Yıldızı yöneticilerinin de katılımıyla düğün yapıldı.
©Copyrights 2010-2018