YANGIN KÜL ETTİ!..

Avşar ailesinin hayatı bir yangınla alt üst olmuş.
Bu yangınla; evleri yanmış, eşyalarını, umutlarını ve her şeylerini kaybetmişler. Sığınacakları bir yerleri olmadığı için; Muhtar ve köylüler yanan evin yanındaki mereği onarıp geçici bir süreliğine aileyi oraya yerleştirmişler.
   Yangından hemen sonra muhtar ve köylüler topladıkları yardımlarla; yanan evin yerine yeni ev için temel atmaya çalışmışlar. Tabi ki onlarında imkânları sınırlı, eğer yardımsever insanlarımızın katkılarıyla yeni bir ev yapılacak kadar yardım toplanırsa; Muhtar ve Deniz Yıldızının rehberliğinde yaklaşan kıştan önce aile yeni evine yerleştirilecek.

    Köyde yevmiyeyle çalışarak geçimini sağlamaya çalışan Zeki Avşar komşularının yardımlarıyla bir süre idare etmiş. Biri orta öğretim, biri ilköğretime iki de küçük olan çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mantar,  süt, yoğurt vb. satarak karşılamaya çalışan annenin ise yangınla beraber dünyası kararmış. Şimdi tek umutları "Deniz Yıldızı" programıyla beraber gelecek yardımlarda.

   Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, yangınla beraber her şeyini kaybeden bu ailemizi zor şartlardan kurtarabilmek için önce evini yapmaya sonra da evinin içini donatıp ailemizi yoksulluğun tam ortasından çıkarmaya ihtiyacımız var. Bunun için yardımsever insanlarımızdan inşaat malzemeleri(demir, çimento, tuğla, kum, çakıl, nakliye, işçilik vb...) konusunda yardımlarını bekliyoruz inşallah yardımsever ve gönüllülerimizin katkılarıyla bulunan ve merekte yaşamaya çalışan aileyi yaklaşan kıştan önce yeni evine taşıyabiliriz dedi. 25.10.2010

Okunma : 702 | Eklenme : 04.11.2010
©Copyrights 2010-2018