HAKKIMIZDA

7 Ocak 2006 yılında kurulan derneğimiz; İlimizdeki yoksullukla mücadele konusunda; ilk genel kurulumuzdan bugüne kadar yapılan iyileştirme ve yardımlarla binlerce ailenin yaşam kalitelerini yükseltilmiş, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu artırmaya teşvik etmiştir.

Anayasamızda ifadesi bulunan sosyal devlet ilkesi çerçevesinde çalışmalar yapmak amacıyla kurulan derneğimiz; kuruluşundan bugüne kadar Giresun il, ilçe ve köylerinde yapmış olduğu çalışmalarla 12.05.2007 tarihinde yapılan genel kurul tüzük değişikliğiyle ülke geneline hizmet etmeyi hedeflemiştir. Bu güne kadar yapmış olduğu çalışmaları  ulusal kanal Altaş TV Televizyonu'nda her Perşembe günleri saat 21.30 da Deniz Yıldızı adıyla program hazırlayıp; gerçekleştirdiği programlarla ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarına daha geniş ölçüde cevap vermeye çalışmaktadır.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN

Adı ve Soyadı                              Görev Unvanı

1-   Emine ACAR                          Yönetim Kurulu Başkanı

2-   Ferhat DENİZ                        Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

3-   Cumhur KARAHASAN            Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

4-   Berrin AYDIN                        Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

5-   İhsan YÜKSEL                      Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

6-    Arzu DAMCI                         Sayman

2-     Gönül AKDEMİR

3-     Ayhan ŞENEL

ÇALIŞMALARIMIZ

-      6 Tanesi son bir yıl olmak üzere çok zor şartlarda yaşamaya çalışan 40 ailemize yeni ev yapılmıştır. Günümüz itibarıyla 3 yeni evin yapımı devam etmektedir.

-      Her yıl zor şartlarda yükseköğretimlerini tamamlamaya çalışan öğrencilerimizden tıp fakültesi 150TL, diğer fakültelerde okuyan öğrencilere 100TL olmak üzere 2014-2015 öğretim yılında 38 öğrencimize burs verilmiştir.

-     Her yıl ramazan ayında yaklaşık 30.000TL gıda yardımı yapılıp, günübirlik olarak da binlerce aileye (gıda, giyim, sağlık vb.) yardımları yapılmaktadır.

-      2014 yılı ramazan ve kurban bayramında; her çocuk kendi beğendiği giysi ve ayakkabıları alarak ve her çocuk için yaklaşık 120-150TL arası harcama yapılarak il genelindeki 700 fakir ve yetim çocuk giyindirilmiştir.

-      Almanya'dan Anadolu Vakfı Özürlü ve Muhtaçlara Yardım Derneği ile ortak engelli projesi kapsamında 80 adet tekerlekli sandalye, 22 adet koltuk değneği, 23 adet el bastonu ve 2 adet rollatör Giresun il genelindeki ihtiyaç sahibi engellilere katkıda bulunuldu.

-      Kurban Bayramında fakir ve yetim çocukları İl genelinde yapılan araştırma ve taramalar ile toplam 210 Yetim çocuklarımızın bayramlıklar alınıp teslim edildi.

-     2014 Ramazan ayında 186 gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

-     2014 fakir ve yetim çocukları İl genelinde yapılan araştırma ve taramalar ile toplam 452 çocuklarımıza giysi ve ayakkabı ihtiyaçları temin edilmiştir. Bu çalışmamızla ilgili Bulancak Kaymakamlığı, Piraziz Kaymakamlığı, Keşap Kaymakamlığı, Yağlıdere Kaymakamlığı, Espiye Kaymakamlıkları Sosyal Yardımlaşma vakıf başkanlarıyla istişareler ile etkinliğimiz tamamlanmıştır.

Emine ACAR