YAŞAM BOYU ÇEKTİĞİ ÇİLELER

Bugüne kadar komşularının yardımlarıyla yaşamaya çalışan teyzenin yaşadığı evde tuvalet yok, banyo yok hatta küçük bir tüp dahi yok. En yakın komşusuna yakınlığı da beş yüz metre. Tek başına baraka yaşamaya çalışan Gülüşan Teyze, korktuğu için de zaman zaman komşularının yanında kalmak durumunda kalıyor. Çocuklarından 12 yaşındaki kızını yaklaşık 15 yıl önce evde elektrik çarpması sonucu kaybetmiş. Çocukluğu da yoksullukla geçen Gülüşan Teyze'nin evlendikten sonra da fakirlik hiç yakasını bırakmadığı için; yüzü hiç gülmemiş.

    Deniz Yıldızı Derneği yaptığı incelemelerden sonra Gülüşan Teyze'ye ulaşarak ilk etapta gıda, giysi ve iftar ziyaretini gerçekleştirdi. Dernek yönetimi şimdi de; Gülüşan Teyze'nin mağduriyet görüntülerini alarak en kısa zamanda içinde tuvaleti, banyosu ve mutfağı bulunan tek odalı bir ev yapabilmek için çalışmalar başlattı.

     Dereli İlçemizin Yüce Köyünde yoksulluğun ortasında yaşamaya çalışan Gülüşan Teyze'nin yaşam şekline çok üzülen yönetim kurulu Başkanı Emine Acar, bu teyzemizin başını sokacağı sıcak bir ev verebilmek için bir günlük yemek paramızdan vazgeçerek ona,  kum, çakıl, demir, çimento, tuğla, nakliye ve işçilik ihtiyacı konusundaki yardım için el ele verelim dedi.  17.10.2010

    Not: Gülüşan Teyzeye yapılan yardımlarla ilgili geniş bilgi Deniz Yıldızı Derneği'nin web-sitesi(www.denizyildizidernegi.org.tr.) ve 21.10.2010 Perşembe günü saat 21.15de Ulusal kanal Tempo Tv'de yayınlanacak olan programda izleyebilir ve katkıda bulunabilirler.

 

Okunma : 839 | Eklenme : 04.11.2010
©Copyrights 2010-2018