SOMALİ İÇİN TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Somali'de yaşanan açlık ve kuraklık için ülke genelinde gösterilen duyarlılığı, Deniz Yıldızı Derneği de göstererek yaptığı programlarla Somali'ye maddi katkıda bulundu.

    Derneğin İstanbul'daki yöneticilerinden Halik Kütük ve İhsan Yüksel'in rehberliğinde Mavi Karadeniz Televizyonun işbirliğiyle 20 Ağustos 2011 Cumartesi günü; Mavi Karadeniz Tv'de düzenlenen program'da Somali için yardım kampanyası düzenlendi.

      Televizyonda Somali için yardım toplanabilmesi amacıyla dernek yöneticileri önce Mavi Karadeniz Televizyonu yönetim kurulu başkanı Fuat Kuş ve yardımcısı Kara Davut ile görüştüler. Olumlu geçen görüşmelerden sonra Deniz Yıldızı Derneği yönetim kurulu üyesi Halil Kütük Karadeniz Bölgesinde bulunan il federasyon başkanları ve bölge sanatçılarıyla iletişim kurarak programa katılmalarını sağladı.

 Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yüksel ise Somali ile ilgili teknik bilgileri hazırlayarak programın sunumunu gerçekleştirdi.

 Çok başarılı geçen programdan sonra Somali için dernek hesabına gelen 44.250TL, SMS yardımlarından gelen 20.000TL İHH aracılığıyla, Kaya Aşçı 50.000TL Dinayet Vakfı ve Bomonti İş Grubu Başkanı Nejdet Külünk 35.000 TL İHH aracılığıyla Somali'ye gönderdi.

     Yönetim kurulu başkanı Emine Acar,  Afrika çocukları ve kadınları bitmek bilmeyen kuraklık ve gıdasızlıktan şu an felaketle karşı karşıya, feci bir kriz içindeler. Çocuklar ve kadınlar çaresiz durumdalar. Somali, Kenya ve Etiyopya'da 2 milyondan fazla kadın ve çocuk aç. hayat kurtarıcı çabalarımızı arttırmak amacıyla bir televizyon programı düzenledik ve dernek olarak yüz elli bin liranın üzerinde bir katkı sağladık. Gelen yardımları hesaba aktardıktan sonra dokuz bin lira daha yardım geldi, yardımlar gelmeye de devam ediyor. Gelen yardımlar da en kısa zamanda Somali için hesaba aktarılacaktır. Somali için performansı yüksek bir program hazırlanmasına katkıda bulunan yönetim kurulu üyelerimiz Halil Kütük, İhsan Yüksel, Mavi Karadeniz Televizyonu yönetim kurulu başkanı Fuat Kuş ve yardımcısı Kara Davut başta olmak üzere sanatçılarımıza, katkıda bulunan yardımseverlerimize ve bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen, katkıda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum dedi.

Okunma : 696 | Eklenme : 12.09.2011
©Copyrights 2010-2018