SERENTİDEKİ 19 YILLIK HAYAT SONA ERDİ

      Yardımsever insanlarla birlikte Yağlıdere İlçesi Sınanlı Köyünde yaklaşık 19 yıldır serentide oldukça zor şartlarda yaşamaya çalışan Fazlı Çukurlu ve ailesi için 45 metre kare yeni ev yapılarak törenle teslim edildi.

   Deniz Yıldızı Derneğininyaklaşık dört aylık çalışmasından sonra beslenme, sağlık, hijyen ve barınma açısından uygun olmayan bir yerde yaşamaya çalışan üç kişilik aileye sahip çıkarak yardımsever insanlarla birlikte yeni bir yapmayı başardı.Aile için yapılan yeni ev  perşembe günü yapılan törenle beraber aile teslim edildi. Teslim töreninde annenin mutluluk gözyaşlarıyla duygusal anlar yaşandı.

    Yaklaşık dört ay önce başlayan çalışma köy muhtarı Orhan Oral'ın rehberliğinde devam etti. 45 metre kare yeni ev işadamları Abdullah Akkaya ve Harun Koç ile başladı. Daha sonra onlarca yardımseverin katkılarıyla birlikte sona erdi. Yeni evin teslim törenine Yağlıdere Nüfus Müdürü, iş adamları Harun Koç, Ahmet Karahasan, Halis Özkaya, Ali Hakan Tosunoğlu, muhtarlar, Almanyadan Turan Bekaroğlu, Deniz Yıldızı Derneği yöneticileri ve köy halkı katıldılar.

   Başkan Emine Acar, Onlarca yardımseverimizin katkılarıyla birlikte 19 yıldır serentide yaşamaya çalışılan bir hayat sona erdi. Onlar için yeni bir hayatın başlangıcı oldu. Yağlıdere İlçe Vakıf Müdürlüğü, muhtarı Orhan Oral, Abdullah Akkaya ve Harun Koç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.11.04.2015

 

 

Okunma : 634 | Eklenme : 11.04.2015
©Copyrights 2010-2018