Rektörümüzden "Kadın ve Kariyer" Adlı Konferans

Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" Proje kapsamında yapılması planlanan konferanslardan birincisi " Kadın ve Kariyer" adlı konferans Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR'ın katılımıyla gerçekleşti. Konferansa; Vali Yardımcısı Cengizhan AKSOY, Vali Eşi Melahat ŞAHİN, , Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine ACAR, Dernek Başkan Yardımcısı Ferhat DENİZ, Yrd. Doç. Rahman ÇAKIR,  daire amirlerinin eşleri dernek üyeleri, Giresun Üniversitesi öğrencileri, basın mensupları konferansa katıldılar.

Konferansın açılışını ve sunumunu yapan Proje Yasal Temsilcisi Deniz Yıldızı Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz, bir yıl süre ile yönetilecek olan proje amacının "Giresun ilinde toplumun tüm kademelerinde kadın sorunları konusunda duyarlılık sağlamaktır. Giresun il merkezinde cinsiyet temelli ayrımcılığa ve kadın haklarına yönelik ihlallere karşı mücadele etmek, Kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda genel bilinç ve duyarlılık uyandırmak.  Proje kapsamında kadınlara yönelik faaliyetler gösterecek bir kadın sivil toplum örgütü kurmak. Giresun il merkezindeki kadınların, kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeyleri yükseltmek. Kadınlara gelir getirici ve ilimizde kadın istihdamını/girişimciliğini destekleyici programlar geliştirmek."olduğunu söyleyerek, Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR'ı kürsüye davet etti.

Rektörümüz Sayın ATTAR; geçmişten günümüze kadının yerini anlatırken "Orhun Abideleri kadının yerinin gökyüzünün 7'nci katında olduğunu öğretmektedir. Türk destanlarına baktığımızda kadın daima erkeğinin yanındadır. Akıllı konuşan, son kararı verendir. Türk tarihinde kadın dışlanan değil liderdir, baş tacıdır. Bugün Avrupa'da, sanki Türklerin törelerinde kadının dövülmesi, horlanması varmış gibi, Türk insanı denildiği zaman kocaman bıyıklı, iri yarı yapısıyla devamlı kadına şiddet uygulayan bir tip gösterilmektedir. Oysaki tarihin hiçbir yerinde bu yoktur. Tarihi bilgilerden yoksun olduğumuz için dış dünya bizi bunlarla itham ettiğinde,'bizim tarihimizde, geleneklerimizde, örf adetlerimizde bu yoktur' diyemiyoruz" dedi. Dünyada, Türkiye'de ve Giresun'da kadına verilen önemden bahsederek kadınlarımızdan; örgütlenerek girişimci ruhlarını ortaya koymalarını şu sözleriyle söyledi. "Giresun kadının bakımlı, öz güveni yüksek, kendine güvenen ve birçok özelliğe sahip donanımlı kadınlardır. Bu özelliklerini girişimci ruhları ile birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koymalıdır."diyerek konuşmasını bitiren Rektörümüz Sayın ATTAR konferansa katılanların sorularını cevapladı. Konferans sonunda Dernek Başkanı Emine Acar tarafından çiçek takdim edilirken, Vali Yardımcısının konuşması ile konferans sona erdi.

Okunma : 825 | Eklenme : 06.06.2012
©Copyrights 2010-2018