ONLAR İFTARLARINI NE İLE AÇIYORLAR?

Başkan Emine Acar, geçen yıl ramazan ayında kadir gecesine kadar; daha önce yardım ettiğimiz insanlarımızdan bazılarını habersiz ziyaret ederek onlarla beraber iftar açtık. Yaptığımız iftar ziyaretlerinin ikisinde; iftar açmaya yiyeceklerinin olmadığını tespit ettik. Bu ailelerimizden bir tanesi iftar saatinde bahçesinden topladığı mantarları pişirerek, diğeri ise domates kavurması ile iftarlarını açacaklardı. Bizde o gözlemlerimizden sonra; bu seneki ramazan ayı ile ilgili olarak önceki yıllardan farklı bir uygulama yapmayı planladık; Her yıl yardımsever insanlarımızın bize verdikleri gıdaları biz de ramazan ayının birinci ve ikinci haftasında veriyorduk. Bu yıl ise ihtiyaç sahibi insanlarımızın mübarek ramazan ayına rahat girmelerini sağlayabilmek amacıyla gıda paketlerini bu yıl ramazandan önce halledebilirsek; derneğimize gelebilenlere dernekte, derneğimize gelemeyen özellikle yaşlılarımıza ilçe ve köylerdeki evlerine ulaştırarak onların ramazan ayına rahat bir şekilde girmelerini sağlamaya çalışacağız tabi ki bunun için de takdir eden insanlarımızın verebileceği fitre - zekat ve gıda miktarlarının bir kısmına talip oluyoruz. Eğer planlamamızda bir aksama olmazsa il merkezi ilçe ve köylerimizdeki  bugüne kadar yardımda bulunduğumuz yoksul insanlarımızın ramazan ayı  ile ilgili gıda ihtiyaçlarını önemli bir ölçüde  karşılamayı planlıyoruz.

Yardımda bulunduğumuz insanlarımızın yanı sıra sokakta kalan, aç olduğunu ifade eden onlarca insanımız her gün derneğe gelerek müracaatta bulunuyorlar bunlarında yaklaşan ramazan öncesi ihtiyaçlarına cevap vermek gerekiyor o vesileyle imkânı olan herkesin; imkânları ölçüsünde bir yoksulumuzun elinden tutacak şekilde desteklerini bekliyoruz Destek verdikleri takdirde de mübarek ramazan ayında Yaşlı, dul, yetim ve kimsesiz insanlarımızla birlikte daha anlamlı ve daha huzurlu bir ramazanı yaşamış oluruz.  O vesileyle imkânları ölçüsünde herkesi derneğimize desteklerini bekliyoruz dedi. 01.08.2010

Okunma : 451 | Eklenme : 22.09.2010