Kadınlar güçleniyor, bilinçleniyor

Giresun Deniz Yıldızı Derneği, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Kadınların ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe program kapsamında yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Giresun Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, 'Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor' projesiyle kadınların sivil alanlarında üstlendiği rolü artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB), Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) ve Toplumsal Gelişim Eğitim ve Kültür Derneği (TOGEK) ortaklığında gerçekleştirecekleri 87 bin Euro bütçeli projeyle kadınların daha da bilinçleneceğini ifade eden Başkan Acar, "Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı  kapsamında uygulamakta olduğumuz 'Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor' adlı  hibe projemizin toplam bütçesi 87 bin 3,84 Avro olup bu tutarın 13 bin 50,58 Avro'su Türkiye Cumhuriyeti, 73 bin 953,26 Avro'su ise Avrupa Birliği katkısıdır" dedi.

22 Nisan 2012 ve 22 Nisan 2013 tarihleri arasında 12 ay süre ile yürütülecek olan 'Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor' adlı hibe projesinin amaçlarıyla ilgili bilgi veren Acar, "Projemizin amacı, Giresun il merkezinde cinsiyet ayrımcılığa ve kadın haklarına yönelik ihlallere karşı mücadele etmek. Kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda genel bilinç ve duyarlılık uyandırmak. Giresun il merkezindeki kadınların, kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeylerini geliştirmek. Kadınlara gelir getirici ve ilimizde kadın istihdamını/girişimciliğini destekleyici programlar geliştirmek.

Proje kapsamında kadınlara yönelik faaliyetler gösterecek bir kadın sivil toplum örgütü kurmak ve Giresun ilinde; kadın sorunları konusunda duyarlılık geliştirmektir" dedi.

Eğitim çalışmaları kapsamında konferanslar, anket ve saha çalışması yapacaklarını ifade eden Acar şunlara yer verdi, "Proje süresince kadın sorunlarına karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturma amacıyla  beş  konferans düzenlenecektir. Tüm Giresun halkına açık olacak olan konferansların konuşmacıları akademisyenler ve uzmanlardan oluşacaktır.

Konferansın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla yerel televizyonlarda yayınlanması sağlanacaktır. Hedef grupların sahip oldukları mesleki vasıf ve isteklerini belirlemek amacıyla anket ve saha araştırması yapılacak, elde edilen veriler analiz edilerek istatistiksel rapor haline getirilecek ve raporların Giresun'daki istihdam merkezleri ve eğitim kurumlarıyla paylaşılarak eşleştirme faaliyetleri düzenlenecektir.

KARİYER GÜNÜ

Hedef grup üyelerinin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını kolaylaştırmak ve teşvik etmek amacıyla başvuru sahibi bünyesinde kariyer günleri düzenlenecektir.

Proje süresince toplam beş defa gerçekleştirilecek faaliyette Giresun'un başarılı kadın girişimcileri ile hedef grup üyesi kadınlar bir araya getirileceklerdir.

Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşmesi planlanan organizasyonda başarılı kadın girişimciler başarı sırlarını, çalışma prensiplerini, motivasyon kaynaklarını, karşılaştıkları zorlukları ve bu zorlukları aşma yöntemlerini katılımcılarla paylaşacaklardır.

KADIN DERNEĞİ KURULMASI

Proje çerçevesinde düzenlenen farkındalık çalışmaları sonucunda Giresun'lu kadınların organize olarak bir kadın derneği bünyesinde birleşmeleri öngörülmektedir. Projenin amaçları arasında yer alan 'Giresun'da kadın derneklerinin ve üyelerinin sayısını artırmak' ile örtüşen bu faaliyette Giresun'a aktif bir kadın derneği kazandırılacaktır.

KONFERANSLARIN TV'DE YAYINLANMASI

Proje kapsamında düzenlenecek olan konferans etkinliklerinin kaydedilmesi, yerel televizyonlarda yayınlanacak ve çalışmalar CD haline getirilerek dernek ofisinden isteyenlere dağıtılacaktır.

Proje kapsamında düzenlenecek olan konferans etkinlikler kaydedilecek ve web sitesinde Giresun halkının erişimize sunulacaktır."

 

Okunma : 782 | Eklenme : 07.05.2012
©Copyrights 2010-2018