İYİ Kİ!.. SOĞUK VE GELEN KIŞTAN ÖNCE BİRLİKTE 85 YAŞINDAKİ TEYZEYİ YENİ EVİNE TAŞIDIK

    Yıllardır ilimizdeki yokluk ve yoksullukla mücadele eden Deniz Yıldızı Derneği şimdi de yaşlı bir aileye yeni bir ev yaparak, yeni bir hayata kavuşmalarını sağladı.

      Deniz Yıldızı Derneği, Piraziz ilçemizin bir köyünde yaşantısı hep zorluklarla geçen 86 yaşındaki teyze için yardımseverlerle birlikte yaklaşık sekiz ay gibi bir sürede yeni evini yaparak 14 Kasım 2015 Cumartesi günü teyzeyi ve eşini eski evinden alarak yeni evine taşıdılar. Derneğin yapmış olduğu bu çalışma da diğerleri gibi 86 yaşındaki teyze ve eşi için yeni bir hayatın başlangıcı oldu. Teyze için yapılan yeni evin rehberliğini köy muhtarı Hayrettin Toraman yaptı. Beşir Gürsoy başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda insanımızın katkısı oldu. Önce yeni evin inşaatı tamamlandı sonra evin içinin beyaz eşya, baza ve diğer ihtiyaçları karşılandı.

     Başkan Emine Acar, yaklaşık otuz yıldır penceresinde camı olmayan, tavanı akan bir yerde yaşamaya çalışırken; aileye yeni evin inşaatından sonra içinin eşyalarını da tamamlayarak teyze ve eşine yeni evlerini teslim ettik. Oldukça zor şartlarda yaşarken 86 yaşındaki teyzeye yapılan yeni evin yapılmasında ve tesliminde başta köy muhtarımız ve Beşir Gürsoy olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yardımsever insanlarımızın katkılarıyla birlikte yeni harika bir ev yapıldı. Yeni evlerinde güle güle otursunlar  dedi. 05.12.2015

 

 

Okunma : 545 | Eklenme : 05.12.2015
©Copyrights 2010-2018