GÜÇLÜ KADINLAR YENİ BİR GİRESUN KURUYOR PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI

    Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı  kapsamında Deniz Yıldızı Kültür Ve Yardımlaşma Derneği olarak uygulamakta olduğumuz "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı  hibe projemizin toplam bütçesi 87.003,84 Avro olup bu tutarın tamamı Avrupa Birliği katkısıdır.

  Proje kapsamında; Giresun il merkezinde cinsiyet temelli ayrımcılığa ve kadın haklarına yönelik ihlallere karşı mücadele etmek, kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda genel bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedefledik.

Giresun il merkezindeki kadınların, kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeylerini artırmak, kadınlara gelir getirici ve ilimizde kadın istihdamını/girişimciliğini desteklemek amacıyla 50 işsiz ve dezavantajlı kadına; sağlık, hukuk, bilişim ve sivil örgütlenme konularında toplam 200 saatlik eğitim verdik.

5 kariyer günü gerçekleştirdik. Giresun ilinde toplumun tüm kademelerinde kadın sorunları konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla ilimizde 5 konferans gerçekleştirdik.

Projenin amaçları kapsamında kadınlara yönelik faaliyetler gösterecek bir kadın sivil toplum örgütünü (Kuzeyin Kadınları Derneği) tüm ofis ve büro malzemeleriyle tefriş ederek kurulmasına öncülük ettik.

Proje kapsamında kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan anket-saha çalışmalarının raporunu kitapçık olarak 1000 adet bastık ve ilgili kurum ve kuruluşlara dağıttık.

Bu proje, uzun süreli bir çalışma ve özverili çabaların eseridir. Bu 1 yıllık çalışma çok başarılı sürecinin sonunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

Proje kapanış toplantısında birlikte olmak dileğiyle.

 

Proje Sahibi        : Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Proje Ortakları   : Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB)

                              Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM)

                              Toplumsal Gelişim Eğitim ve Kültür Derneği (TOGEK)

 Toplantı Bilgileri

Tarih: 21.03.2013

Saat:  18.00

Yer:   Sahra Restorant 

 

Okunma : 840 | Eklenme : 29.03.2013
©Copyrights 2010-2018