‘’ Güçlü Kadınlar, Yeni Bir Giresun Kuruyor’’ Eğitimleri Başladı

Giresun Deniz Yıldızı Derneği'nin "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adli AB Hibe Projesi kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetleri başladı.

Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde başlayan eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Deniz Yıldızı Yasal Proje Temsilcisi Ferhat Deniz, "AB Hibe Projesi kapsamında sürdürülen 'Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor' eğitim faaliyetimize 50 kursiyer bayan katılıyor. 40 iş günü sürecek eğitim kapsamında Aile İçi İletişim, Anne Çocuk Sağlığı, Genel Sağlık, Üreme Sağlığı ve Hijyen Eğitimleri verilecek. Eğitim faaliyetlerimiz kapsamında ilk dersimizi Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi yardımcı Doç. Levent Yaycı'nın "Aile İçi İletişim" dersiyle başlatılmıştır" dedi.

Deniz, maliyeti 87 bin Euro değerindeki proje kapsamında, 5 ayrı "Kariyer Günleri Konferansı", "Saha Anket Çalışmaları" ve kadınlara yönelik yeni bir dernek kurulmasının yer aldığını belirtti.

Giresun'da cinsiyet ayrımcılığına ve kadın haklarına yönelik ihlallerin önüne geçmek ve kadının sosyal, siyasi ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla yürütülen projede, kadın hakları, sorumlulukları ve özgürlükleri hususunda toplum bilinci oluşturulması amaçlanıyor. Hazırlanan proje, 'Medeni hukuk ve yasal haklar' konulu ilk dersle eğitim çalışmalarına başladı. Aile içi iletişim, üreme sağlığı, anne-çocuk sağlığı ve genel sağlık dersleriyle devam edecek olan eğitim programı, nikah, e-devlet ve sivil toplum örgütlenmeleri konulu derslerle devam edecek

Okunma : 1103 | Eklenme : 14.06.2012
©Copyrights 2010-2018