GÜÇLÜ KADINLAR YENİ BİR GİRESUN KURUYOR 5.KARİYER GÜNLERİ

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı  kapsamında Deniz Yıldızı Kültür Ve Yardımlaşma Derneği olarak uygulamakta olduğumuz "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı  hibe projemizin toplam bütçesi 87.003,84 Avro olup bu tutarın tamamı Avrupa Birliği katkısıdır.

Proje kapsamında yapılması planlanan kariyer günlerinden beşincisi gerçekleştirilecektir.

Konu               : Kadın ve Kariyer

Konuşmacı     : Prof.Dr.Aygün ATTAR (Giresun Üniversitesi Rektörü)

Yer                  : Giresun Valiliği Toplantı Salonu

Tarih/ Saat     : 21.02.2013 Perşembe - 14.00

Kariyer Günlerine katılım ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

Proje Hakkında         :

Derneğimizce 22.03.2012-22.03.2013 tarihleri arasında 12 ay süre ile yürütülecek olan "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı AB Hibe projemiz hakkında bilgiler:

Proje Sahibi        : Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Proje Ortakları   : Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB)

Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM)

Toplumsal Gelişim Eğitim ve Kültür Derneği (TOGEK)

Projenin Amaçları

• Giresun il merkezinde cinsiyet temelli ayrımcılığa ve kadın haklarına yönelik ihlallere karşı mücadele etmek,
  • Kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda genel bilinç ve duyarlılık uyandırmak
  • Giresun il merkezindeki kadınların, kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeyleri yükseltmek
  • Kadınlara gelir getirici ve ilimizde kadın istihdamını/girişimciliğini destekleyici programlar geliştirmek.
  • Proje kapsamında kadınlara yönelik faaliyetler gösterecek bir kadın sivil toplum örgütü kurmak.
  • Giresun ilinde toplumun tüm kademelerinde kadın sorunları konusunda duyarlılık sağlamak.

Projenin Boyutları

• Eğitim Çalışmaları
  • 5 Adet Konferans Düzenlenmesi
  • Anket ve Saha Çalışmaları
  • 5 Adet Kariyer Günü Düzenlenmesi
  • Kadın Derneği Kurulması
  • Konferansların Tv'de Yayınlanması
  • Web Sitesi Hazırlanması

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İrtibat kurulacak kişi (ler) ve görev(ler)i

Ferhat DENİZ

Proje Yasal Temsilcisi

Deniz Yıldızı Derneği Bşk. Yrd.

Telefon Numarası

: