Giresun'un Güçlü Kadınları

 

Giresun Deniz Yıldızı Derneği'nin"Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı AB Hibe Projesi kapsamında II. Dönem eğitim faaliyetleri başladı.

   Giresun Deniz Yıldızı Derneği'nin 'Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor' adlı AB Hibe Projesi kapsamında; II. Dönem eğitim faaliyetleri başladı.

     Avrupa Birliği desteğiyle 'Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı' kapsamında uygulanan "Güçlü Kadınlar Yeni Giresun Kuruyor" adlı hibe projesi, Giresun il merkezindeki kadınların, kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeylerini artırmak, kadınlara gelir getirici ve ilimizde kadın istihdamını, girişimciliğini destekleyici programlar geliştirmek ve toplumun tüm kademelerinde kadın sorunları konusunda duyarlılık sağlamak adına başlayan 200 saatlik eğitim programı ve kariyer günleri ile konferansları kapsıyor.

     Avrupa Birliği Hibe projesi kapsamında 11.06. 2012 Pazartesi günü başlayan I. Bölüm; aile içi iletişim, üreme sağlığı, anne-çocuk sağlığı ve genel sağlık, bilgisayar eğitimi, medeni hukuk ve yasal haklar, SGK kanunları, e-devlete erişim konulu derslerden oluşan 100 saatlik bölüm tamamlandı. Bugün itibarıyla da (17.09.2012) Çocuk ve kadınlara yönelik ile şiddet hareketleri, çocukların korunması, sivil toplumların önemi, Avrupa'da sivil toplumlar konularından oluşan ikinci 100 saatlik eğitim çalışmaları başlayarak 19.10. 2012 Cuma günü sona erecek.  

     Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yirmi beş - kırk yaşları arasında 50 kursiyer kadın ile devam eden eğitim programı100 saat sürecek ve konferanslar, anket - saha çalışmaları, kariyer günleri ve kadın derneği kurulması ile bitecek.

         Amaçlarının Giresun'da kadınların sorunları konusunda duyarlılık bilinci oluşturmak olduğunu söyleyen Proje Yasal Temsilcisi ve Deniz Yıldızı Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz, Eğitimli bir toplum, eğitimli kadınlardan geçer. Toplumda kadınlara ve kadın haklarına yönelik kabul gören yanlış algılar, yine kadınların ortaya koyacakları vizyonla aslını bulacaktır. Güçlü bir toplum, güçlü kadınlar sayesinde inşa edilebilir. Projemizle, ilimizdeki kadınların; hem sosyal, hem ekonomik hem de ideal yaşam standartları itibariyle olması gereken seviyeye gelmesi sağlanacaktır. dedi. 15.09.2012

 

 

Okunma : 1013 | Eklenme : 15.09.2012
©Copyrights 2010-2018