GAZETELERDE DENİZYILDIZI

Giresun Deniz Yıldızı Derneği, her Perşembe Altaş TV'de gerçekleşen yardım programının bu haftaki bölümünü  Van'daki depremzedelere yardım toplamak için düzenledi.

Giresun'da 7'den 70'e tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Giresun Deniz Yıldızı Derneği, toplumsal duyarlılığın ve dayanışmanın en üst seviyelere ulaştığı bugünlerde Van'daki depremzedelere yardım elini uzatanlarla, depremzedeler arasında sevgi ve kardeşlik köprüsü oluşturdu.

Her Perşembe Ordu Altaş TV'de 21.30 ile 23.00 arasında gerçekleşen ve Dernek Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz tarafından sunulan yardım programının bu haftaki konukları Ordu İl Vaizi Bekir Ertürk, Giresun İl Sağlık Müdürü ve Giresunspor Kayyum Başkanı Cengiz Cindemir, Yard. Doç. Dr. Semih Kunak, İhlas Haber Ajansı Giresun Temsilcisi Ahmet Bilge ve Eğitimci İbrahim Temel katıldı.

Programa çok sayıda kişi telefonla katılırken, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in de telefonla arayarak destek vermesi takdir  topladı. Vali Şahin, konuşmasında Deniz Yıldızı Derneği'nin faaliyetlerinden çok memnun olduğunu ve desteklediğini ifade ederken; şu görüşlere yer verdi:

"Birbiri ardına gelen iki acı Türkiye'yi derinden sarstı. Kendi adıma konuşmak gerekirse geçmiş dönemde depremi bizzat görmüş ve yaşamış olarak Van'daki kardeşlerimizin nasıl bir sıkıntı yaşadıklarını yürekten hissediyorum. Bu acılar aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimize olumlu katkılar sağlamıştır. bu bağlamda Giresun olarak ilk planda 6 tır içme suyu gönderdik. Akabinde 15 kişilik medikal kurtarma ekibi ve 3 kişilik AKUT ekibini Van'a gönderdik. Merkez ve tüm ilçelerde nakit para yardımı kampanyamızı yaptık. Bunun ardından yaklaşan kış mevsimini de göz önüne alarak battaniye kampanyası düzenledik. Giresun halkı büyük bir duyarlılık göstererek Vanlı kardeşlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için her türlü desteği vermiştir."

Giresun Valisi'nin yanı sıra ABD New York Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Çelik, Giresun eski Valisi ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve ABD Giresun Dernekler Başkanı Savaş Şahin programı telefonla arayarak destek oldular.

Programa Hasan Çelik, Sıdıka Şeker, Sultan Şeker, Ferhat Ataç, Caner Çınar, Cengiz Cindemir, Bekir Ertürk, Halil Kütük, Özkan Kömürcü ve Şükrü Kömürcü nakdi para yardımında bulundular.

Haber: Fatma Uğurlu - www.kerasushaber.net

Kerasus haber Gazetesi yazarı Fatma Uğurlu'nun katkı ve duyarlılığına teşekkür ederiz. Emine Acar -Başkan

Okunma : 982 | Eklenme : 29.10.2011