ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE KOLTUK DEĞNEĞİ VE EL BASTONU

   Yaklaşık sekiz yıldır Giresun il, ilçe ve köylerinde yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışan Dernek yönetiminin yeni projesi engellilere yardım.

Giresun il, ilçe ve köylerinde yardıma muhtaç her yaştaki ihtiyaç sahibi engelli ve yatalak insanlarımıza katkıda bulunabilmek amacıyla Almanya'dan Anadolu Vakfı ile iletişim kurularak ortak proje gerçekleştirildi. Önce araç sayısının belirlenebilmesi için engelli dernekleri olan bölgelerde engelli dernekleriyle, engelli derneği olmayan ilçelerde ise sosyal yardımlaşma vakıflarıyla iletişim kurularak tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve el bastonu sayıları belirlendi. İhtiyaç kadar belirlenen araç sayısı vakfa iletildi. Aralık ayının ikinci haftasında Giresun il, ilçe ve köylerindeki engelli insanlarımız Giresun'a davet edilerek tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve el bastonu gibi yüzden fazla yeni araç kendilerine teslim edilecek.

     Başkan Emine Acar, engelli kardeşlerimize karşı duyarlı olmak, gereken ilgi ve desteği göstermek insani görevdir. onlara sağlanan imkânların yaygınlaştırılması konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Deniz Yıldızı Derneği olarak Almanya'dan Anadolu Vakfı ile Aralık ayının ikinci haftasında gerçekleştireceğimiz proje kapsamında hepsi yeni olmak üzere 80 tekerlekli sandalye, 22 adet koltuk değneği ve23 adet el bastonu ile Giresun il, ilçe ve köylerinde yardıma muhtaç her yaştaki ihtiyaç sahibi engelli ve yatalak insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla katkı sağlamaya çalışacağız. İlimiz adına güzel bir çalışma olacak. Almanya'dan Anadolu Vakfı başkanı Avni Ateş bey başta olmak üzere emeği geçen katkıda bulunan herkese engelli arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum dedi. 30.11.2013

 

 

Okunma : 1087 | Eklenme : 30.11.2013
©Copyrights 2010-2018