DERELİ KAYMAKAMINA TEŞEKKÜRLER

     Deniz Yıldızı Derneği başkanı ve yöneticileri 18 Aralık 2009 Cuma günü Dereli ilçemizde sel afeti yaşayan ve mağdur aileleri ziyaret ettiler. Dereli ilçemizin tarihinde ilk kez bu kadar büyük sel afeti yaşadığı yerlerden biri de Eğrianbar Köyü idi. Son gelen sel sabah 7.30 gibi önce evin duvarlarını kırarak sonra on beş dakika içinde yokuş aşağı olan yerde toprak kaymalarıyla beraber yaklaşık bir kilometre aşağıdaki dereye kadar sürüklendi. İlk on beş dakika içinde evi terk etmeyi başaran evdekiler çok şükür sağ olarak kurtulmayı başarmışlar ama evlerinde bulunan tüm eşyalarını toprak kayması ve çamurlarla beraber sele kaptırdılar. Sel afetinden sonra ciddi gayretler içine giren köy muhtarı ve kaymakamlık iki ailenin de devlet millet işbirliğiyle selden kaynaklanan yaralarını sarmaya çalışıyorlar.

     Sel afeti yaşayan aileleri ziyaretlerinden sonra Dereli Kaymakamlığının gayretleriyle beraber kurtarılan 9 çocuklu bir aileyi ziyaret ettiler.  Deniz Yıldızı Derneği yöneticileri dokuz çocuklu, çok imkansızlıklarla mücadele etmeye, yaşamaya çalışan dul bir annenin çektiği çileye kaymakamlığın sahip çıkarak biraz da olsa ihtiyaçlarına cevap vermesi dernek yönetimini çok sevindirdi.  Başkan Emine Acar 9 çocuklu bu anneye temel ihtiyaçlarının karşılanarak mutlaka sahip çıkılması gerektiğini; bunun içinde özellikle ilçenin yetiştirdiği ilimizdeki ve il dışındaki önemli iş adamlarının9 çocuklu bu ailenin kurtulabilmesi için yardımcı olup el tutması gerektiğini söyledi.

    Kaymakamımızın, Dereli ilçesine geldiği günden beri hem ilçe halkına göstermiş olduğu ilgi, hem de sel afeti yaşayan insanlarımıza ve yoksullarımıza yapmış olduğu fedakar, özverili çalışmalarını tebrik ediyor, Dereli İlçemizin Eğrianbar Köyündeki sel afeti mağdurları ve çok zor şartlarda yaşamaya çalışan 9 çocuklu anneye Deniz Yıldızı Derneğinin ulaşmasını sağlayan Dereli İlçesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü İbrahim Ar bey'e de çok teşekkür ediyoruz. 19.12.2009

 

Okunma : 182 | Eklenme : 22.09.2010
©Copyrights 2010-2018