DENİZ YILDIZI DERNEĞİNİN YARDIMSEVERLERLE BİRLİKTE YAPTIĞI YENİ EVİN AÇILIŞI YAPILDI

   Derneğin, Dereli İlçesinin Yüce Köyünde tahta bir evde yaşamaya çalışan Gülüşan Temel'e yaptığı yeni evin açılışı vali yardımcımız Fethi Yorulmaz tarafından 26 Kasım 2011 Cumartesi günü sat 14.00'da yapılarak teslim edildi. Açılışta başkan Emine Acar, Köy muhtarı Hakkı Kök, Kaymakan Mutar Evin ve vali yardımcısı Fethi Yorulmaz birer konuşma yaptılar. Açılışa Dereli Muhtarlar Derneği Başkanı, Aksu Mahalle Muhtarı ve ekibi, ilçe müftüsü, ilçeden muhtarlar ve çok sayıda köyden ve ilçeden halk katıldı.

    Yaklaşık otuz beş yılını penceresi, tuvaleti ve kapısı olmayan tahta bir evde geçiren Gülüşan Teyzeye dernek yönetimi; yaklaşık bir yılın üzerinde çalışarak yardımsever insanlarla birlikte yaptığı yeni evi cumartesi günü teyzeye teslim ederek güzel bir mutluluk kaynağına da vesile oldu.  Tahtadan bir yerde yaşarken; çelik kapılı, tuvaleti içinde, tavan ve yerlerin parke ile kaplandığı, mutfağının dolabı ve evinin tüm eşyaları da buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, karyola vb. eşyalarının hepsi de yeni olmak üzere Deniz Yıldızı Derneğinin yardımsever insanlarımızla işbirliği sonuncunda karşılandı. Mutluluğu gözlerinden okunan teyze rüyalarımda dahi göremezdim herkesten Allah razı olsun dedi.

    Başkan Emine Acar, eşini on yıl önce kaybetmiş, bir kızını da evinde elektrik çarpması sonucu kaybeden teyze bugüne kadar komşularından uzak, kapısı, penceresi ve tuvaleti olmayan tahta baraka gibi bir yerde yalnız yaşamaya çalışıyordu Yaklaşık bir yıl süren çalışmada köy muhtarı Hakkı Kök başta olmak üzere Murat Salim, Kemal Karakaya, Coşkun Karakaya, Neşet Kök, Mustafa geldi, Nizamettin Vurgun, Osman Karahan, kaymakamlık ve belediye başkanlığı ile birçok yardımsever insanımız katkıda bulundular. Tahta baraka gibi bir yerde yaşarken teyzenin yeni bir hayata kavuşması için yapılan yeni evinin; yapımında, düzenlenmesinde ve açılışında sayın valimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, dedi. 28.11.2011

     

Okunma : 884 | Eklenme : 28.11.2011
©Copyrights 2010-2018