DENİZ YILDIZI DERNEĞİNİN AB PROJESİ KAPSAMINDAKİ YENİ DERNEĞİ KUZEYİN KADINLARI KURULDU

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı  kapsamında Deniz Yıldızı Derneği olarak bir yıl süren "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" adlı proje kapsamında ilimizde Kuzeyin Kadınları Derneği adıyla yeni dernek kuruldu. Dernek, kadının toplumdaki statüsün iyileştirilmesi ve toplumda kadın sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetler yürütmeyi amaçlamaktadır.

Derneğimizin, bir yıl sure ile uyguladığı proje kapsamında; Giresun il merkezinde cinsiyet temelli ayrımcılığa ve kadın haklarına yönelik ihlallere karşı mücadele etmek, kadının sosyal, siyasal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hususunda toplumda genel bilinç ve duyarlılık oluşturması ve   kadın hakları, sorumlulukları, özgürlükleri ve ideal yaşam standartları konusunda farkındalık düzeylerini artırmak, kadınlara gelir getirici ve ilimizde kadın istihdamını, girişimciliğini desteklemek amacıyla yürütülen AB hibe projesi kapsamında kurulan Kuzeyin Kadınları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucu başkanı Av.ÜnzileYüksel oldu.

Kuzeyin Kadınları Derneğinin tüm ofis ve büro malzemeleriyle teknik ekipman (bilgisayar, yazıcı, faks, kamera, fotoğraf makinesi sinevizyon vb.) donanımı da "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor" AB hibe projesi tarafından karşılandı.

Kuzeyin Kadınları Derneğinin açılışına İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Dernekler İl Müdürü Ali Bilen, GESOB Başkanı Ali Kara, Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar ve yönetim kurulu, Kuzeyin Kadınları Derneği kurucu yönetim kurulu, proje yürütme kurulu üyeleri, proje ortakları, proje eğitmenleri, kursiyer kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan İl Dernekler Müdürü Ali Bilen, derneğin ilimizde kurulan 689. dernek olduğunu söyleyerek ilimizde kadın merkezli kurulan ve sivil örgütlenme adına büyük önem taşıyan bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kuzeyin Kadınları Derneğinin çalışmalarıyla, diğer kadınlarımıza da örnek olmasını ve kadınların sivil toplum faaliyetlerine destek vermelerini istedi.

Proje ortağı GESOB Başkanı Ali Kara, ülkemizde kadın sorunlarının öncelikli çözülmesi gereken sorunlardan biri olduğu ifade ederek projeyle ilimizde kadın konusunda farkındalığı artırdıklarını kurulan dernekle de bu çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, projemiz GAP BKİ'nin Kadın ve Kadın STKların Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında AB tarafından finanse edilmektedir. Bugün, 8 yıl önce derneğimizi kurarken ki heyecanı aynı şekilde taşıyorum. Kuzeyin Kadınları Derneği, ümit ediyorum ki yaptığı çalışmalarla ilimizde adından söz ettirecektir. Kuzeyin Kadınları Derneği Kurucu Başkanına ve Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum.

Kuzeyin Kadınları Derneğinin Kurucu Başkanı Av. Ünzile Yüksel, "Kuzeyin kadınlarının güçlenmesine yönelik olarak toplumun her kesiminde ve her kademesindeki insanımızda duyarlılık oluşturmayı, kadınlarımızın da sorumlulukları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bugün açılışımıza gelerek bizleri onurlandıran ve kadına yönelik çalışmalarımıza emeği geçen katkı veren herkese çok teşekkür ediyor ve herkesi kadınlarımızın güçlendirilmesine yönelik olarak derneğimizin yapacağı faaliyetlere davet ediyorum." dedi.

Okunma : 1101 | Eklenme : 23.03.2013