DENİZ YILDIZI DERNEĞİ İLE TANIŞTI HAYATLARI DEĞİŞTİ!.

Deniz Yıldızı Derneği ile tanıştıktan sonra hayatları değişen Nuray - Aslan Dervişoğlu ailesinin de yardımsever insanların katkılarıyla birlikte yeni bir evi oldu.

Yıllardır ihtiyaç sahibi insanlara kalabilecekleri kadar bir ev veya onarım yapmaya çalışan Deniz Yıldızı Derneği bu kez yaklaşık bir yıldır yardım etmeye çalıştığı aileyi yeni ev bir ev sahibi yaparak bundan sonraki yaşantılarında kira ve kiracılıktan kurtulmalarına vesile oldu.

Bulancak İlçesinde oturan Aslan Dervişoğlu sekiz yıl önce Emes hastalığına yakalanınca yatağa bağlı ve %92 ağır engelli yaşamak durumunda kalmış. Eşinin hastane ve dışarıdaki zorunlu ihtiyaçları için sırtında taşımak durumunda kalan eş Nuray Dervişoğlu bir yandan eşinin sağlık sorunlarıyla mücadele ederken diğer yandan da yoklukla mücadele ederek çile dolu bir hayatla bugünlere kadar gelmiş. İki çocuğuyla birlikte zor günle yaşayan aile için Deniz Yıldızı Derneği bir çözüm oldu ve önce Emes hastası baba emekli yapıldı sonra da tüm ihtiyaçlarını karşılanarak 5000Tl nakit yardım ile yeni bir ev sahibi olmalarına katkı sağlandı.

Aile için alınan yeni evin tapu teslim törenine vali, vali yardımcısı, kaymakam, belediye başkanı, bürokratlar, avukatlar grubu,  işadamları, basın ve kalabalık bir halk katıldı.  Yeni Evin tapusu 14.12.2012 Cuma günü saat 13.30'da yapılan törenle Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından evin annesi Nuray Dervişoğlu'na verildi. Törende Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, işadamlarından Ömer Aydın ve Vali bey birer konuşma yaptılar. Aileye alınan yeni eve katkılarından Kadir Aydın ve Ömer Aydın'a plaket verildi. Yardımsever insanlarımızın gelen yardımlardan nakit 5000TL hesap cüzdanı ile evin tapusunu Vali  Dursun Ali Şahin evin annesine teslim etti. İl Müftüsü Necati Akkuş'un yaptığı duadan sonra yeni evin kurdalesi kesilerek aile yeni evine alındı.

Başkan Emine Acar, annenin yıllardır hasta olan eşini sırtında taşıyarak dışarı çıkarması, hastaneye götürmesi ve çektiği acılar beni çok üzdü. Dernek olarak yaklaşık bir yıldır ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aileye önce İstanbul'dan Rizeli işadamlarından Aydın Kolcuoğlu katkılarıyla yaklaşık sekiz bin liralık Bağ - Kur'a borcu ödenerek emekli olması sağlandı artık evin babası emekli. Yeni evin alınması ve yapılması sürecinde Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, İşadamlarından Ömer Aydın, İstanbul'dan işadamlarından Ahmet Dokumacı ile çok sayıda yardımsever insanımızın katkıları oldu. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,  Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, işadamı Ömer Aydın, İstanbul'dan Ahmet Dokumacı, Aydın Kolcuoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese bu ailemiz adına çok çok teşekkür ediyorum dedi. 15.12.2012

Okunma : 777 | Eklenme : 15.12.2012