BİR DENİZ YILDIZI DAHA DENİZE ULAŞTI

  Deniz Yıldızı Derneği yaklaşık on gün önce çalışmalarını başlattığı engelli  anne ve babadan oluşan beş kişilik ailenin çalışmalarını tamamlayarak büyük bir mutluluk kaynağına vesile oldu. 

   Dereli İlçesinin Yıldız Köyünde yaşarken eski evleri yıkılan Mehmet Ekinci ve ailesi bir yandan sağlık sorunlarıyla mücadele ederken diğer yandan da yokluk ve çaresizlikle mücadele etmeye çalışıyordu. Baba Mehmet Ekinci yaklaşık dört yıl önce yüz felci geçirmiş ve trafik kazasında ayak kemiği üç yerinden kırılmış, anne beyin felci ve bel kayması, beş yaşındaki oğlu ise trafik kazası geçirmiş ayak kemikleri ile beyin kemiği kırık ayrıca konuşma engelli. Beş kişilik aile sağlık ile uğraşırken bir de yokluk ve yoksulluk ile mücadele etmeye çalışıyordu. Bu ailenin durumunu yakından gören okul rehber öğretmeni ve okul aile birliği üyeleri Deniz Yıldızı Derneği ne başvurarak bu aile için hep birlikte bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledi.

Bu aile için çalışmalara başlayan Deniz Yıldızı ekibi 2 hafta gibi kısa zaman zarfında her zaman olduğu gibi yardımseverlerin desteğiyle birlikte ailenin evinin beyaz eşyalarından bazalarına, tül ve halılarına kadar tüm ihtiyaçlarını tamamlayarak ailemizin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağladı.

  '' Ailemizi ilk ziyarete gittiğimiz de oturacak ne koltukları nede yatacak bir divanı vardı ''diyen Başkan Emine Acar bu ailemize destek veren okul rehber öğretmeni ve okul aile birliği üyelerine, yurt içi ve yurt dışından yardım gönderen yardımseverlerimize ve emeği geçen herkese bu ailemiz adına çok teşekkür ediyorum dedi. 

 

 

Okunma : 1557 | Eklenme : 10.01.2013
©Copyrights 2010-2018