BASINDA DENİZ YILDIZI DENİZ YILDIZI DERNEĞİ VE GÜNEŞ OLMAYA ADAY OLANLAR

 

BASINDA DENİZ YILDIZI

DENİZ YILDIZI DERNEĞİ VE GÜNEŞ OLMAYA ADAY OLANLAR

 İDRİS GÜNAYDIN 

7Mayıs 2013 Salı gecesi Giresun Deniz Yıldızı Yardımlaşma Derneğinin Azaklıoğlu Vakfı merkezinde düzenlediği mütevazı yemeğe katıldım. Yemekte derneğin faaliyetlerinden kesitler sunan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. İzlerken düşündüm, düşündükçe gururlandım; kendimi de,  "Neden ben de bu derneğin faaliyetlerinin bir yerinde değilim?!" diye sorguladım. Derneğin kurulduğu tarihlerde Giresun'da idim. Henüz emekli olmamıştım. Emine Acar adında bir hanımefendi ile derneğin daha çok medya yüzü ve öncü kolu olarak da Ferhat Deniz Hoca'nın başını çektiği bir dernek... Gayretli, mütevazı ve samimi... Derneğin faaliyetleri bana şunları hatırlattı:

"Üstat Sezai Karakoç: "Dünyadaki bütün büyük olaylar, hep, bir insanın ayağa kalkmasıyla başlamıştır,"der.  Doğrudur. Doğru olduğu, işte, faaliyetlerin encamından, boyutundan anlaşılmaktadır. Detaylı bilgi almak isteyenler"www.denizyildizidernegi.org.tr;dyd28hotmail.com" adreslerine bakabilirler ve ulaşabilirler.. Bu güne kadar altmış üç ev yapılarak muhtaçlara verilmiş. Soruyorum: Acaba, Kızılay seksen sene de Giresun'da muhtaçlara kaç ev yaptı? Çocuk esirgeme Kurumu kaç ev yaptı? Postumuza kadar yüzdüler ve üzdüler. Açıklama beklemek hakkımız.

7 Ocak 2006 yılında, sanıyorum başta emine acar olmak üzere birkaç gönüllü, hak rızası için, onun adına,denize bir taş attılar. O taşın oluşturduğu dalgacıklar, daha sonra aynı yere ve aynı maksatla atılan diğer taşların oluşturduğu dalgacıklarla buluştu, büyüdü ve kıyıları dövmeye başladı.

Kendilerine de söyledim: Bir kutsi hadiste Rabbimiz: "Ben kâinata sığmadım da kulumun kalbine sığdım" buyuruyor. Kâinattan daha geniş bir gönül nasıl olur? Hiç üzerinde düşündünüz mü? Evet, kâinattan daha büyük... Kâinatı kendi haline bıraksanız taşı taş üstüne koyamaz. İçinde Allah olan ve bunun da şuurunda olan bir gönül ise, yetimleri okşamak, fakirlerin gözyaşlarının ilacı olmak, kendi nefsi için sevdiğini din kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olamaz inancını canlı olarak göstermek isteyince, gönlünü mazlum ve mustazaf'ların yoluna serince ne kadar büyük olduğu anlaşılıyor.

Vaktiyle bir memlekette insanlar yağmur duasına çıkıyorlarmış. Günler haftalar geçtiği, her gün de dua edildiği halde yağmur yağmıyormuş. Duayı yapan hoca bir gece rüyasında ak sakallı bir ihtiyar görmüş. İhtiyar: "Köyünüzün falan mahallesinde dul bir kadın var, çocukları yetim. O kadın fakr-u zaruret içindeyken rahmet yağmaz; boşuna uğraşmayın" demiş. Rüyayı 'sadık rüya' olarak yorumlayan hoca ve köylüler kadının ihtiyacını karşılayıp, tekrar duaya durmuşlar. Ve rahmet sağanaktan boşanırcasına yağmış.

O gece bunu da düşündüm: Acaba Giresun'umuzun rahmetten nasiplenmesinde, ilahi rahmeti celp etmesinde Deniz Yıldızı Derneği'nin ne kadar payı var?

Bu gün için yaptıkları yardımlar toplamda trilyonları bulan Deniz Yıldızı Derneğinin mensupları! Deniz Güneşi Derneği diye adınızı değiştirmenin zamanı gelmiş bence. Çünkü; Giresun'a yaydığınız aydınlık, bir yıldızın hatta bir ay'ın parlaklığından öteye geçmiş, güneşe dönüşmüş.

Allah sağlığınızı daim etsin ve şevkinizi artırsın. Bizim gibilerin gönül kapılarına asılı paslı kilitleri de kaldırsın inşallah

Bu Yazı Toplam 259 Defa Okunmuştur

Nevzat Günaydin

Deniz Yıldızı Derneğinin çalışmalarını takdir ediyor yöneticilerine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.Giresunlu kardeşlerimizde bu derneğimize yardımlarını esirgemesinler.Bu güne kadar altmış üç ev yaparak muhtaçlara vermiş olmaları her türlü övgünün üzerindedir.Bu hizmetlerin daha geniş kitlelere tanıtılmasına vesile o
lduğu için bu yazıdan dolayı bir okur olarak seni de kutlarım Hocam. Kastının kötü olmadığını biliyorum ama yanlış anlamaların önünü almak için Kızılay ve çocuk Esirgeme Kurumu için yazdığınız "Kızılay seksen yılda Giresun'da kaç ev yaptı da muhtaçlara verdi. Çocuk Esirgeme Kurumu Kaç ev yaptı muhtaçlara verdi vb."ifadelerinize şunları ilave edebiliriz. Kuruluşları Cumhuriyetimiz öncesine dayanan bu iki güzide kurumumuzun Giresun'da yaptığı ve muhtaç olanlara verdiği bir tane bile ev var mıdır? Bilmiyorum. Ama Kızılay Kurumumuzun Yurdumuzda ve Dünyamızda Doğal afetlerden zarar görmüş milyonlarca insana yaptığı ( yiyecek, içecek, barınma , tıbbi yardım vs.) yardımlar ve hizmetler her türlü övgüye değer. Yine Çocuk Esirgeme Kurumumuzun Giresun'da ve Yurdumuz' da Yetim, yoksul kimsesiz çocuklarımızın kimsesi olduğunu, onların barınma (yurt)yiyecek, giyecek, eğitim sevgi şefkat gibi ihtiyaçlarını karşılayarak topluma iyi bir insan olarak katılmalarını sağladıklarını biliyoruz

 

 

Okunma : 847 | Eklenme : 22.07.2013
©Copyrights 2010-2018