AYNI EVDE İKİ KANSERLİ AİLEYE YENİ EVLERİ YAPILARAK TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

     Espiye İlçesi Taflancık Köyünde aynı evde iki kişi kanserle mücadele etmeye çalışan aileye yeni evi tamamlanarak törenle birlikte teslim edildi.

Anne doğum kontrolüne gittiğinde kanser olduğunu öğreniyor. Hamilelik esnasında tedavi göremediği için doğum sonrası tedavi başlıyor. O zaman doğan çocuk bugün sekiz yaşında ve kan kanseri, anne ise göğüs kanseri, evin en küçük kızı da kas erimesiyle mücadele ediyorlar. Aynı ailedeki üç hastanın tedavileri ülkemizin üç farklı illerdeki tıp fakültelerinde devam ediyor. Hem sağlık hem de yoklukla mücadele eden aileye köyün yetiştirdiği gurbetteki işadamlarıyla birlikte çok sayıda yardımsever insanımız yardımcı oldu. Sağlık ile ilgili ihtiyaçlarını karşılanması için önce aileye on iki bin TL nakdi yardımda bulunuldu. Daha sonra da oldukça sağlıksız bir ortamda yaşamaya çalışan sekiz kişilik aileye yeni ev yapıldı. Yaklaşık bir yıl süren çalışmaya Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir,  Gebze Taflancık Köyü Dernek Başkanı Fatih Dönmez, Gebze Soğukpınarlılar Derneği Başkanı Halil Yaman Portakal rehberlik ettiler. Aynı evde iki kişi kanserli aileye yapılan yeni evin teslim törenine Gebzeden işadamlarından Kemal Çavdar, Bilal Kır, Taflancık Köyü dernek başkanı Fatih Dönmez, Enes Usta, Bursa'dan Giresun Espiye Taflancık Köyü derneğini temsilen Kazım bey katıldılar. Yapılan törende başkan Emine Acar, il dışından gelen misafirler, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından aynı evde iki kişi kanserli aile bugüne kaldığı eski evinden alınarak kendileri için yapılan yeni evine yerleştirildi.     

     Başkan Emine Acar,Hem sağlık hem de yoklukla mücadele eden sekiz kişilik aileye ilgi ve rehberliğini esirgemeyen Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Gebze Taflancık Köyü Dernek Başkanı Fatih Dönmez, Gebze Soğukpınarlılar Derneği Başkanı Halil Yaman Portakal köy muhtarı Recep Döner, Almanya'dan Turan Bekaroğlu, Sinan Bakırcı, Giresun'dan Hüseyin Aslan, işadamlarımızdan Abdullah Akkaya, Süleyman Kahraman, Orhan Özdemir, Kaya Karaman, İbrahim Şerefoğlu, Ali Şerefoğlu, Yaşar Yılmaz, Paşa Kümbül, Turan Firar, İbrahim Özdemir,  Kemal Çavdar, Bilal Kır, Enes Usta, Halil Kır, Bursa'dan Dernek başkanı Yaşar Kök ile ailemize sağlık ve yeni evin yapılmasında katkıda bulunan, emeği geçen herkese aynı evde iki kişi kanserli ailem adına çok teşekkür ediyorum dedi. 14.04.2014

 

 

Okunma : 809 | Eklenme : 14.04.2014
©Copyrights 2010-2018