AYNI EVDE İKİ KANSERLİ AİLENİN EVİNİN İNŞAATI TAMAMLANDI

      Espiye İlçesi Soğukpınar Beldesi Taflancık Köyünde aynı evde iki kişi kanserle mücadele etmeye çalışan aileye Soğukpınar Belediye Başkanı, Gebze Taflancık Köyü Dernek Başkanı, Gebze Soğukpınarlılar Derneği Başkanlarının rehberliğinde yapılan yeni evin inşaatı tamamlandı.

    Anne doğum kontrolüne gittiğinde kanser olduğunu öğreniyor. Hamilelik esnasında tedavi göremediği için doğum sonrası tedavi başlıyor. O zaman doğan çocuk bugün yedi yaşında ve kan kanseri, anne ise göğüs kanseri, evin en küçük kızı da kas erimesiyle mücadele ediyorlar. Tedavileri ülkemizin üç farklı illerdeki tıp fakültelerinde devam ediyor.

     Deniz Yıldızı Derneği, aynı evde iki kanserli aileyle yaklaşık bir yıl önce ile tanıştı.  Dernek yönetimi, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir ve Gebze Taflancık Köyü Dernek Başkanı Fatih Dönmez'in rehberliğinde önce yoklukla mücadele eden aileye; yardımsever insanlarımızın da katkılarıyla birlikte on iki bin lira sağlık yardımında bulundu. Daha sonra Gebze Soğukpınarlılar Derneği Başkanı Halil Yaman Portakal'ın da katkılarıyla oldukça sağlıksız bir ortamda yaşamaya çalışan sekiz kişilik aileye yeni ev yapılması kararlaştırıldı. Yaklaşık dört ay süren inşaat çalışmalarından sonra boya ve badanası tamamlanan evin şimdi içinin oturma grubu, yatak odası, beyaz eşyaları ile mutfak eşyaları tamamlanacak. Bir yandan eşinin ve kızının kanserle mücadelesini diğer yandan da yoklukla mücadele etmeye çalışan baba Murat Çapur kendilerine uzanan yardım eliyle birlikte önce sağlık yardımı sonra da yeni ev ile az da olsa rahat bir nefes aldı.

     Başkan Emine Acar, Bir evde iki kanserli hastası bulanan sekiz kişilik aileye yeni yapılan evinin içinin ihtiyaçları konusunda yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimizin derneğimizin (0454) 214 22 35 nolu telefon,  www.denizyildizidernegi.org.tr web adresinden veya T.C Ziraat Bankası Giresun Şubesi 288288 - 5007 nolu hesabından bizlere ulaşmalarını bekliyoruz.Hem sağlık hem de yoklukla mücadele eden sekiz kişilik aileye önce sağlık sonra da yapılan yeni ev ile ilgili çalışmalarda ilgi ve rehberliğini esirgemeyen Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Gebze Taflancık Köyü Dernek Başkanı Fatih Dönmez, Gebze Soğukpınarlılar Derneği Başkanı Halil Yaman Portakal köy muhtarı Recep Döner, Almanya'dan Turan Bekaroğlu, Sinan Bakırcı, Giresun'dan Hüseyin Aslan, işadamlarımızdan Abdullah Akkaya, Süleyman KahramanOrhan Özdemir, Kaya Karaman, İbrahim Şerefoğlu, Yaşar Yılmaz, Paşa Kümbül, Turan Firar, İbrahim Özdemir,  Kemal Çavdar, Bilal Kır, Bursa'dan dernek başkanı Yaşar Kök ile ailemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen çok sayıda yardımsevere çok teşekkür ediyorum dedi. 15.04.2014

 

 

Okunma : 1170 | Eklenme : 15.03.2014
©Copyrights 2010-2018