Almanya Anadolu Vakfından Giresun’a Uzanan Yardım Eli

     Deniz Yıldızı Derneği öncülüğünde Almanya'dan Anadolu Vakfı Özürlü ve Muhtaçlara Yardım Derneği'nin katkılarıyla Giresun il genelindeki engelli vatandaşlara 80 tekerlekli sandalye, 22 koltuk değneği ve 23 el bastonu hediye edildi.

Deniz YıldızıDerneği'nin yaklaşık üç ay süren çalışmasında önce araç sayısının belirlenebilmesi için engelli dernekleri olan bölgelerde engelli dernekleriyle, engelli derneği olmayan ilçelerde ise sosyal yardımlaşma vakıflarıyla iletişim kurularak tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve el bastonu sayıları belirlendi. İhtiyaç kadar belirlenen araç sayısı Almanya'dan Anadolu Vakfı Özürlü ve Muhtaçlara Yardım Derneğine iletildi. Vakıf Başkanı Avni Ateş beyin katkılarıyla birlikte Deniz YıldızıDerneği'nin belirlediği araçlar aralık ayının birinci haftasında Giresun'a gelerek 10.12.2013 Salı günü saat 9.30'da Giresun AyvasılRestaurant'ta yapılan törenle birlikte il, ilçe ve köylerden gelen engelli insanlara teslim edildi. Teslim törenine Almanya'dan Anadolu Vakfı Özürlü ve Muhtaçlara Yardım Derneği'ni tesilen vakfın görevlendiği Hafız Turan Bekaroğlu katıldı.

Törende konuşan Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, derneğin kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi ile hayırseverler arasında köprü görevi olduklarını belirterek, alınan emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Bedensel engellerin yaşam engelli olmamasını temenni eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar ise "Engelsiz bir üniversite çalışmalarına önem veren bir üniversitenin Rektörü olarak ve hayata engelli başlayan ve sonradan kazanılan engelleriyle yaşamak zorunda kalan insanlarımıza karşı gösterilen hassasiyetlere ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu organizasyonun 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne denk gelmesi de ayrıca anlamlıdır. Engeller engelimiz değildir bakışıyla tüm insanlığa engelsiz bir dünya diliyorum." dedi.Giresun Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, devletin sosyal devlet olma görevini yerine getirmek için çeşitli çalışmalarını sürdürürken sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü kaydetti. Demirtaş, "Bu anlamda Deniz Yıldızı Derneği önemli bir misyon üstlenmiş durumdadır." diye konuştu.Il Müftüsü Muhittin Oral'ın konuşmasının ardından Almanya'dan Anadolu Vakfı Özürlü ve Muhtaçlara Yardım Derneği'nin plaketi ve Deniz Yıldızı Derneği'ne katkılarından Hafız Turan Bekaroğlu'nun plaketleri takdim edildi. 
Konuşmaların ardından engellilere 80 adet tekerlekli sandalye, 22 çift koltuk değneği ve görme engelliler içinse 23 adet baston dağıtıldı. Düzenlenen törene Giresun Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar, Il Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Il Müftüsü Muhittin Oral, Soğuk Pınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir,DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Eyüp Çiftçi,iş adamları, sivil toplum kuruluşları, hayırseverler, engelliler ve yakınları ile Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyetler Topluluğukatıldı.

     Başkan Emine Acar, sağlık veya engelli her insan yeryüzünün en değerli varlığıdır. Engelli arkadaşlarımız adına verilen hizmetten çok memnun kaldığımı paylaşmak isterim. Bu katkıları sağlayan Almanya'dan Anadolu Vakfı Özürlü ve Muhtaçlara Yardım Derneği'nin Başkanı Avni Ateş bey başta olmak üzere emeği geçen herkese şahsım, yönetimim ve engelli arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum dedi. 11.12.2013 

 

 

Okunma : 1055 | Eklenme : 11.12.2013
©Copyrights 2010-2018