25 YILDIR TAHTA BARAKADAKİ YAŞAM SONA ERİYOR

Yaklaşık sekiz yıldır Giresun ilçe ve köylerdeki yoksullukla mücadele eden Deniz Yıldızı Derneği bu kez yirmi beş yıldır tahta barakada yaşamaya çalışan bir ailenin daha umudu oldu.

Dereli İlçesi Akkaya Köyünde yirmi beş yıldır tahta barakada zor şartlarda yaşamaya çalışan BaytullahBaytemur ve ailesinin öncelikli isteği ne bir ev, ne bir ev eşyası. Komşu ve köylülerin yardımlarıyla bugünlere gelen ailenin öncelikli isteği sadece bir çuval un.Sağlık, barınma ve gıda sorunları bulunan aileyi son beş yılını yaşadığı tahta baraka birçok kez ziyaret eden dernek yönetimi, aileyi yardımseverle bir araya getirerek yeni bir yapılmasına karar verdiler. Hayırsever insanların destekleriyle birlikte yaklaşık bir yıl süren çalışmadan sonra aile için yapılan yeni evin inşaatı tamamlanmak üzere şimdi sıva ve evin içinin oturma grubu, yatak odası, beyaz eşyaları ve mutfak eşyaları ihtiyaçları kaldı.

Dört kişilik aileyi son beş yılını bugün yaşadığı tahta barakada birkaç kez ziyaret eden başkan Emine Acar, aile için yardımsever insanlarımızla beraber yapmaya çalıştığımız yeni evin inşaat çalışmaları tamamlandı.  Yaklaşan kış şartlarında önce evin içinin eşyalarını da tamamlamak istiyoruz. Yine yardımsever insanlarımızın yardımcı olmalarını bekliyoruz.  Aileye yapılan yeni ev için oturma grubu, yatak odası, beyaz eşya ve mutfak eşyaları kaldı.  Ailemize katkıda bulunmak isteyen yardımseverler, derneğimizin (0454) 214 22 35 nolu telefon,  www.denizyildizidernegi.org.tr web adresinden veya T.C Ziraat Bankası Giresun Şubesi 288288 - 5007 nolu hesabından bize ulaşabilirler.Yirmi beş yıldır tahta barakada yaşarken yeni evin yapılmasına vesile olan emeği geçen, katkıda bulunan herkese ailem adına çok teşekkür ediyorum dedi. 02.11.2013

Okunma : 665 | Eklenme : 02.11.2013